Verksamhet

Gotlands Lantbruksmuseum är ett kulturcentrum i Havdhem på södra Gotland. Det är en gammal gård som gjorts om till ett Lantbruksmuseum. Museet drivs ideellt av en stiftelse. Vi bedriver utställningsverksamhet som domineras av utvecklingen inom jordbruket och landsbygden från början av 1900-talet fram till 1960-talet.

Många hand- häst- och traktorredskap samt veterantraktorer kan du se på. Det finns även en gammal skolsal där man kan se hur utveckling med skolbänkar mm varit. En samling av gamla kläder finns att beskåda och ett skomakeri. Det finns även tramptraktor och gungor.

Vi arrangerar olika temadagar som vårbruk, motorstartarkväll, veterantraktorparad, moped och MC kväll med gamla och nya fordon, tröskdag och plöjning med veterantraktorer mm. Arrangemangen annonseras på annan plats här på hemsidan

Vi har ett Gubbdagis sedan många år tillbaka som träffas varje måndagseftermiddag och sedan 2020 ett Juniorgäng som träffas på måndagskvällarna och arbetar med att iordningställa gamla traktorer och andra jordbruksmaskiner för utställningar och bruk. När vädret tillåter framåt våren är det dags för provtur! Sommartid är museet öppet under onsdag till lördag. Då välkomnar vi Er att ta del av våra spännande utställningar som finns på över 1000 m2 golvyta. Vi har även öppet på beställning, maila info@spenarve.se för mer information. Vi hyr även ut boningshuset veckovis under sommarhalvåret.

Du är hjärtligt välkommen att besöka vårt unika Museum